•   0911 947 947
  • 0948 48 33 55 whatsapp
  •  Napíšte nám
  • Výdajné miesto pre osobný odber: Vajnorská 140 Bratislava
  • Výdajné miesto na osobný odber PO-PIA: 8:00 - 15:00
Bazény a bazénové príslušenstvo | Výhodný nákup

MASTERsil BALÍK chémie ŠTART MALÝ

MASTERsil BALÍK chémie ŠTART MALÝ
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Balík obsahuje všetko čo potrebujete na starostlivosť o bazénovú vodu: pH mínus (1,6kg), Chlór ŠOK (1kg), Chlór stabil (1,kg), Chlór štart (1kg), Multiplex tablety 4v1 (1kg), tester pásiky (50ks), Modrý teplomer (malý), Gélový čistič S (1l), hubka na čistenie vodnej linky.
ID produktu
1002592
62.50 € bez DPH
75.00 €Cena s DPH
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)   
Balík obsahuje všetko čo potrebujete na starostlivosť o bazénovú vodu: pH mínus (1,6kg), Chlór ŠOK (1kg), Chlór stabil (1,kg), Chlór štart (1kg), Multiplex tablety 4v1 (1kg), tester pásiky (50ks), Modrý teplomer (malý), Gélový čistič S (1l), hubka na čistenie vodnej linky.

Pokiaľ máte nový bazén, jeho počiatočná údržba môže zo začiatku vyzerať obtiažne, avšak opak je pravdou.
POSTUP: 

  1. Po prvom napustení, ošetrite vodu prípravkom CHLÓR ŠTART. Ten prečistí celý bazénový systém. Produkt nesypte priamo do bazéna, ale rozpustite ho v oddelenej nádobe. Následne prípravok vylejte rovnomerne po celej dĺžke bazéna.  

  2. Po 1-2 dňoch, skontrolujte pH vody v bazéne testovacími pásikmi a pomocou prípravku pH MÍNUS/PLUS ho upravte na optimálnu hodnotu kyslosti 7,2-7,6. Udržiavanie optimálnej hodnoty pH v bazéne je veľmi dôležité, nakoľko prípravky určené na údržbu bazéna najlepšie fungujú práve pri hodnotách 7,2-7,6. (pH vody sa môže meniť napr. po daždi, pri dopúšťaní vody do bazéna atď....).

  3. Pri vyšších teplotách vody a počas nadmerného používania bazéna odporúčame používať prípravok Chlór ŠOK, ktorý rýchlo a účinne upraví hodnotu chlóru v bazéne. Prípravok likviduje baktérie a riasy. Produkt nesypte priamo do bazéna. Pred použitím ho rozpustite v oddelenej nádobe s vodou a rovnomerne rozlejte do bazéna, ideálne večer, keď je zapnutá filtrácia a v bazéne sa nikto nekúpe. 

  4. Testovacími pásikmi skontrolujte hladinu chlóru v bazéne. Tá by sa mala pohybovať v rozmedzí 0,3-0,5 mg/l

  5. Na stabilizáciu hladiny chlóru sa odporúča na začiatku sezóny a v prípade, že sa dopúšťa nová voda do bazéna použiť CHLÓR STABIL, ktorý na seba viaže uvoľnený chlór a tým predlžuje jeho účinnosť a eliminuje chlórový zápach.

  6. Na pravidelné udržiavanie bazénovej vody sú určené MULTIPLEX TABLETY 4v1, ktoré sa vložia priamo do skimmera (tablety sú koncentrované, neodporúča sa ich hádzať priamo do bazéna). Tablety sa postarajú o bazénovú vodu po dobu 5-7 dní. Prípravok obsahuje chlór na dezinfekciu vody, algicid proti vodným riasam, vločkovač proti zakalenej vode, stabilizátor pH a zložku, ktorá zabraňuje vzniku vápenatých usadenín. Najväčší účinok má pri pH 7,2-7,6, preto ho nezabudnite pravidelne kontrolovať. 

  7. Balík obsahuje hubku na čistenie bazénovej linky a Gélový čistič S, ktorý je určený na všetky typy bazénových povrchov a slúži na odstraňovanie vápenatých a mastných usadenín na stenách a okrajoch bazéna. Tie vznikajú prirodzene pri kúpaní a pravidelnom používaní bazéna. Gélový čistič sa veľmi rýchlo rozkladá a nepôsobí na kvalitu vody. Pri jeho použití nie je potrebné odpúšťanie bazénovej vody. 

  8. Teplota vody vplýva na jej kvalitu a množstvo používaných prípravkov. Pri príliš vysokej teplote hrozí vznik rias a je potrebné používať viac prípravkov. Preto sada obsahuje bazénový TEPLOMER, ktorý slúži na kontrolu teploty a odporúča sa mať ho v bazéne neustále. 

TIPY A TRIKY:

  • Pri vyššej teplote vody sa účinnosť prípravkov skracuje. Pokiaľ je teplota vody nad 25°C, odporúčame použiť vyššie množstvo MULTIPLEX TABLIET. 

  • Pravidelne kontrolujte hodnotu pH a chlóru vody.

  • Pozorne si prečítajte dávkovanie ošetrujúcich prípravkov, ktoré je uvedené na každom produkte.

  • Všetky ošetrenia vody vykonávajte pri zapnutej filtrácií. 

  • Pokiaľ máte problémy s bazénovou vodou, prečítajte si článok, ktorý sa tejto problematike venuje TU

  • Pri vyššej teplote vody buďte s chémiou obozretnejší a hodnotu pH a chlóru kontrolujte častejšie. Pokiaľ je teplota vody príliš vysoká, môžu sa v nej začať tvoriť riasy. 

Informáciu o nebezpečenstve látky / zmesi nájdete v oddiele 2 v karte bezpečnostných údajov.

Informáciu o poskytnutí prvej pomoci v prípade nehody nájdete v oddiele 1 v karte bezpečnostných údajov.

Biocídne prípravky používajte bezpečne. Pred použitím si vždy prečítajte údaje na etikete a informácie o výrobku.

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)